Daca-i joi e masina de gunoi

Incursiunea saptamanala in aberant, absurd, imbecil, cretin, jalnic si inutil adusa, cu o oarecare intarziere programata, de catre masina de gunoi de saptamana aceasta prezinta text care nu-i frumos da`-i jalnic tare.

Personajul principal este el. Viata lui a fost presarata de realizari, in ciuda varstei fragede. Inca din timpul liceului i se putea prevedea un viitor stralucit deoarece niciodata n-a inteles mare lucru din ce era in jur, iar oamenii acestia sunt destinati succesului. Atitudinea sa era justiara, avocateasca de mana a doua, sustinandu-si punctul de vedere cu fervoare si dedicatie cu toate ca stia ca n-avea dreptate. Dar cei din jur erau destul de prosti incat sa nu-si dea seama ca el greseste, deoarece era parerea lui si era universal valabila si absolut adevarata. A absolvit liceul cu o nota indoielnica, pentru ca mai apoi sa ia bacalaureatul cu una discutabila. A intrat la o facultate la care nu se da examen, deoarece nu dorea sa-si mai solicite creierul. Avea nevoie sa-l odihneasca pentru planurile marete ce aveau sa urmeze. A trecut prin facultate dand dovada de aceeasi concentrare si intelegere pe care le-a aratat si in liceu. N-a ramas cu nimic, in afara de senzatia ca se pricepe la toate. La examene si teze se certa cu profesorii pentru ca nu stia subiectele, desi bietii oameni n-aveau nici o vina ca el nu invatase. Se plangea ca erau prea grele, desi nu citise un rand pregatitor. A fost persecutat timp de 8 ani.

Si-a terminat facultatea. Si-a dat licenta, cum, numai el stie. A inceput o cariera fructuoasa in sectorul privat. De fapt o incepuse din facultate. Lucra la o societate mare, unde plimba dosare, dar prietenilor le spunea ca e ‘asistent meneger’. Dupa 3 luni s-a mutat la o alta societate, putin mai mica, dar cu ambitii mari care se potriveau cu ale lui. Acolo fusese angajat pe proiect. Asta insemna ca facea mai putine decat in partea cealalta, deoarece societatea n-avea cine stie ce proiecte, dar prietenilor le putea spune ca e ‘project meneger’. Un an mai tarziu s-a mutat la o firma concurenta, unde nici macar pe proiect nu lucra. Statea la un ghiseu si vorbea cu publicul. Dar prietenilor le spunea ca face ‘relatii publice’. Peste alte patru luni s-a mutat la o firma in restructurare cu planuri fictive de redresare, dar el le-a crezut, deoarece erau oameni motivati si importanti. Era asistentul directorului. In aceasta calitate prietenilor le povestea ce auzea la discutii, idei de dezvoltare pe care le prelua ca fiind ale lui. In paralel s-a intors la unul dintre locurile precedente de munca, pe pozitia de asistent al directorului general. Ascensiunea lui incepea sa prinda contur. Punctul culminant l-a atins cand, ajutat sa ajunga intr-un nou post, le-a uitat pe cele vechi si s-a facut dezvoltator de proiecte la o mare agentie, cu oameni seriosi si hotarati care isi cunosteau bine scopurile. Prietenilor le povestea cum el i-a ajutat pe noii sai angajatori sa-si defineasca prioritatile si sa orienteze gigantul prestator de servicii catre calea dreapta a economiei de piata si a capitalismului democratic. Astfel, in 3 ani si jumatate el a schimbat 6 locuri de munca, lasandu-si adanc amprenta in fiecare loc prin care a trecut, refacandu-i fiecaruia dintre angajatori itinerariul spre succes si punand serios umarul la reusita economica a acelor societati.

Acum contempla optiunea unui nou post, o incununare a ultimilor aproape 4 ani. Studiaza deschiderea larga pe care i-o ofera un nou sector, de data aceasta public. Dupa ce a rezolvat sectorul privat omul nostru s-a gandit ca este cazul sa-si indrepte atentia catre rezolvarea problemelor economice ale tarii. Probabil ca intr-o buna zi valoarea sa intrinseca ii va duce numele pe o lista ce asteapta cuminte sa fie stampilata de catre un cetatean.

Este un liber-cugetator fara idei, un doctor fara pacienti, un scriitor fara carti, o stralucire intunecata. Este viitorul nostru trist. Si ca el sunt multi, pe care ii sustinem cu totii, ascultandu-i aprobator in timp ce ne povestesc maretele realizari desarte in loc sa le spunem sincer si cu prietenie: “amice, esti idiot”. Probabil ca ne meritam soarta.

4 Responses to “Daca-i joi e masina de gunoi”

  1. Ma tem ca nu inteleg nimic…

  2. pfuaaaaaaaaaai
    excelent postul 🙂
    10 +

  3. Sar`na. Da` tot n-ai pus alalalt la tine. Si nici link n-ai dat. Si oricum nu era nevoie, ca e o chestie care-a circulat pe mail, nu?

  4. […] Cabral OMFG: Doamna cu umedul !!! Masina de gunoi (de joi) de la Bedroom Republik ne prezinta reteta de succes din zilele noastre. Meria +1 postul […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: